Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u vanaf uw licentiecertificaat (zie voorbeeld) tot het downloaden en uitvoeren van de software te werk dient te gaan. Indien u vragen heeft betreft de software zelf, zoals het activeren van de software middels een activatiecode, dan dient u daarvoor contact op te nemen met de producent zelf. Klik hier voor alle support-gegevens per merk.

Uw certificaat bevat een downloadlink en activatiecode (key) dit heeft beide nodig om gebruik te maken van uw licentie. Indien u geen certificaat heeft ontvangen van de reseller maar wel de my-esd download link bijvoorbeeld per email kunt u toch onderstaande stappen volgen.

Na het klikken op de My-ESD downloadlink binnen het certificaat gaat u naar een My-ESD pagina 'Product gevonden'.

1.1 Product gevonden

Kies uw gewenste taal en klik op de knop ‘Download’.

Let op! Het kan voorkomen dat er onderscheid wordt gemaakt tussen 32-bits en 64-bits.

(Afbeelding 1.1) U heeft uw download gevonden!

1.2 Downloaden van het bestand

Uw webbrowser gaat nu het bestand openen. Het is van belang dat u weet met welke internet browser u werkt om de juiste stappen te kunnen volgen.

Selecteer nu uw webbrowser

Microsoft Internet Exporer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari

Microsoft Internet Explorer

Na het klikken op de knop ‘download nu’ verschijnt er onderaan in de pagina een balk die vraagt wat te doen met het bestand.

(voorbeeld 1)

Klik op ‘uitvoeren’ en de download start.

Na het voltooien van de download kunt u het bestand openen. De internet browser vraagt of u wilt uitvoeren, zoals onderstaand.

(voorbeeld 2)

Klik nu op ‘uitvoeren’ en het bestand(download) wordt geopend en de installatie start.

U bent nu klaar met downloaden, ga verder naar stap 2!

Mozilla Firefox

Er wordt een nieuw scherm geopend zoals onderstaand.

(voorbeeld 1)

Klik op ‘bestand opslaan’ en de download start.

Na het voltooien is de download zichtbaar in openstaand venster zoals onderstaand.

(voorbeeld 2)

Klik nu dubbel op het bestand en er opent zich een nieuw scherm, zoals onderstaand.

(voorbeeld 3)

Klik nu op ‘uitvoeren’ en het bestand(download) wordt geopend en de installatie start.

U bent nu klaar met downloaden, ga verder naar stap 2!

Google Chrome

Na het klikken op de knop ‘download nu’ verschijnt er onderaan in de pagina een balk die vraagt wat te doen met het bestand.

(voorbeeld 1)

Klik op ‘opslaan’ en de download start.

Na het voltooien van de download staat er links in de balk een bestand klaar.

(voorbeeld 2)

Klik nu dubbel op het bestand en er opent zich een nieuw scherm, zoals onderstaand.

(voorbeeld 3)

Klik nu op ‘uitvoeren’ en het bestand(download) wordt geopend en de installatie start.

U bent nu klaar met downloaden, ga verder naar stap 2!

Safari

Er wordt een nieuw scherm geopend zoals onderstaand.

(voorbeeld 1)

Klik op ‘bestand opslaan’ en de download start.

Na het voltooien is de download zichtbaar in openstaand venster zoals onderstaand.

(voorbeeld 2)

Klik nu dubbel op het bestand en er opent zich een nieuw scherm, zoals onderstaand.

(voorbeeld 3)

Klik nu op ‘uitvoeren’ en het bestand(download) wordt geopend en de installatie start.

U bent nu klaar met downloaden, ga verder naar stap 2!

2. Software installeren

De installatie is gestart en u dient nu de gevraagde stappen te volgen waar de installatiewizard om vraagt.

Indien u hier vragen over heeft kunt u de handleiding raadplegen van de producent. Deze handleiding kunt u tevens downloads via de link ‘handleiding’ deze link staat naar de knop ‘download’.

Ga verder naar stap 3!

3. Software activeren

Om volledig gebruik te kunnen maken van de software is activatie noodzakelijk. Dit wordt meestal tijdens de installatie gevraagd. Het  kan ook voorkomen, dat dit later wordt gevraagd tijdens de eerste opstart van de software.

De activatiecode (product key) heeft meerdere karakters van letters en cijfers en wordt vaak verdeeld met middenstreepjes.

Voorbeelden:

SRG89-KL300-AAFCC-12389

of

NBKMSNDS163854